Tuesday, May 20, 2008

din mahalaua vietii- 2

Ma-ntreaba astazi pleata- lunga- dinti- de fier, alias colegul meu de suferinta-n munca, A., cate vize sunt date anual de catre tarisoara lui cetatenilor din alte statii pamantene prin Loteria Vizelor. Ii raspund, din cunostinte vagi, ca in jur de 40 de mii pe toata lumea. "Anual??"- repeta cu ochii bulbucati (acuma, ca s-or fi umflat de mirare sau au fost asa de cand a venit, de la vreo bauta de ast'noapte...Dumnezeu cu mila).
"Anual"- ma repet, asteptand reactia. Care nu intarzie sa apara...
"Pai nu e de mirare ca americanii isi gasesc atat de greu de munca!"
"Soarele si cheresteaua cui te-a facut, atunci!"- ii susur printre masele zambitoare. In romaneste, ca asta-i limba in care (mai) am inspiratie.
...nu cere explicatii, il duce mintea, dupa atata timp, ca ii zic de bine si ca nu e nevoie sa-i traduc. Oricum, ne respectam, sa-avem rezon!
De-aia raman, saracii, fara locuri de munca..! au venit nesatuii astia din toate colturile lumii, sa le adune gunoiul din case, sa le spele strazile, sa le puna parchetul si sa le repare electrocasnicele...plus "n" alte munci nobile de la care ei, priceputii, au fost dati cu sila la o parte! vaaaaai...! de-aia asteapta precum puii de-o zi, cu ciocul cat palnia, ajutoare de la stat si se plang ca nu gasesc de munca- din cauza noastra, nu ne-ar fi rusine sa ne fie, de muncitori insetati ce ne-au facut mumele noastre!


Ma uit la el cu mila diferentei salariale care-i sta in gat de cand m-a cunoscut...(avantaj eu, europeanca muncacioasa) si ma gandesc ca mi-ar sade bine o noua marire...iac'asa, sa i se puna pata pe loteria aia de tot! si pe muma-sa, ca nu l-a facut european!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.