Thursday, October 16, 2008

frumosul inexistent sublim

Iar am urmarit testul de fidelitate de la Antena1, iar m-am tinut cu mainile de burta, de ras...Au ales, neamule, de data asta un amarastean de tamplar maritat de vreo 13 ani de zile, tata de famelie blamat de nevasta ca face zambre la mancare si nu-i mai convine vacseaua de pe peretii propriului cuibusor conjugal...Toate bune si frumoase pana acum- partea idiotica intervine insa cand ii pune gaia pe realizatorii respectivei emisiuni de cioace sa aleaga ispita. Care ispita este construita dupa rigla si ruleta bietului tamplar...
Logicul situatiei: el- de conditie modesta, casatorit cuminte, vocabular redus si ceva mai multa timiditate decat s-ar cuveni unui barbat obisnuit. Ea- cunoscatoare a vreo 7 limbi straine (nu bag mana-n foc cat priveste numarul exact si daca erau intr-adevar straine limbile alea, ca n-am dat atentie acestor detalii cam greu de crezut), fosta campioana de fitness, cu o gramajoara impresionanta de muschi agatati de brate si cu cercei etalati in toate locurile gauribile, ca sa zic asa...Istetica femeie, una peste alta- ma intreb ce-o fi fost in mintea ei cand s-a apucat de spagate si de un numar de dezbracare organizata pe ritmuri muzicale, drept in fata nefericitului...?? Care nefericit n-a mai apucat decat sa ofteze sincer, crezand la fel de sincer ca a dat norocul peste el si ca tot neamul lui, de la pitecantrop incoace, o sa-l invidieze pentru asa "recolta" femeiasca ce-o sa aiba el la subsuoara..!
N-ar fi fost nici asta de rasul rasului- ca doara e absolut firesc sa te astepti la atari reactii de la un biet ruman tinut clar pe mamaliga si ciorba de limba in ultimii trei'spe ani...Dar reactia muierii tradata in amor, din camera invecinata, m-a facut sa rad pana la epuizare.
Respectiva, sholdoveanca de-aia, de la mama ei, a comentat pe tot parcursul caderii omului ei in ispita: "vai, da' cata nesamtiri ai in tani!" & "bine, mai magarule, d'asta mi-esti tu mii..??" & "ei, las', ca am eu vorba cu tani!"...
...Dupa care, la locul macelului, a trecut la administrarea regulata a papornitei din dotare si a scatoalcelor.
Buimac, rumanul cred ca nici la ora actuala nu stie ce s-a intamplat cu viata lui, cine erau tovarasii aia cu camerele de luat vederi pe umeri ( ca doara n-a fost la emisiunea lu' Mircea Radu invitat, cu toate ca plutea amorul in aer), ce cautau mascatii in odaia respectiva si, mai ales, de ce l-a mintit muierea aia tare ca elasticu' ca-l place si ca vrea sa fie cu el, pentru toata viata, ha...?....cin' le-o mai pricepe si pa muierile astea, zau asa...!----------------------------------------

4 comments:

 1. Heeeeei, aia era grămăjoara mea impresionantă!! Dă-mi-o înapoi, da? Ce e asta la Antena 1, o "Din Dragoste" cu altă pălărie? Sau o "Din Dragoste" cheală? Ce au ajuns să facă ăştia, te doare kurul, dacă pot folosi expresia doamnei Tanţa, o colegă de la primul meu servici.

  ReplyDelete
 2. Amalia, ia gramajoara inapoi ca ti-o dau cu toata inima- a trebuit sa recitesc (cu atentie chiar!) tot textul ca sa vad mai exact pe unde si cum am folosit expresia asta academica:))
  Cat priveste citatul din tanti Tanta- as avea eu alta expresie, si mai dureroasa....dar ma abtin, ca ma citeste lumea (cred!)

  ReplyDelete
 3. of, si tu acuma! n-au voie oamenii sa se dea in spectacol in fata natiunii ca te si ei de ei....
  vazusem eu ieri un titlu de stiri, cica romania se manelizeaza... e pe vine, asa ca nu te mai mira de nimic... nu te-ai gandit sa te apuci de scris texte comice, sau scenari pentru de-alde divertis, ca le ai... te-ar invidia si musatescu daca te-ar cunoaste (vezi al lui al conan doi autor!) :)

  ReplyDelete
 4. Elena, glumezi...? cum sa nu-l stiu pe simpaticul Musatescu Vlad, am trecut prin adolescenta cu "De-a Puia Gaia" in buzunar! il ador, saru'mana pentru comparatie!

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.