Friday, February 27, 2009

ce, cum, cât, când..?

De câte ori vorbesc cu mama despre CE, CUM, CÂT şi mai ales CÂND mâncăm ajung la concluzia că abstinenţa ar fi ceva ideal. Abţienerea de la a mai băga în noi tot felul de nebunii, de amestecături de culori, arome şi gusturi.
La întrebarea "CE mâncăm" răspund, ca un elev conştiincios care nu vine cu temele nefăcute la şcoală, că:
- puţină carne, şi aia de pui (pui se numeşte el, da' la primul clocot explodează şi legenda supei cu tăiţei pare demult îngropată...şi-apoi, prima apă se aruncă, nu-i aşa..? şi, odată cu ea, şi biluţele de grăsime care în copilărie făceau deliciul supei respective...Şi uite-aşa fierbem sau perpelim pe grătar un fel de supraelastic cu pretenţie de cotcodac)..... (citeste mai mult- click pe titlu)

- tot puţină carne, şi aia cunoscută sub porecla de fructe de mare- dar am citit că ridică şi ele nivelul politic al colesterolului, păcătoasele...
- facem pâine în casă, că aşa ştim exact ce fel de făină folosim- da' nu ştim cu ce au albit făina respectivă şi, mai ales, din ce chimicale au produs drojdia...doar cu sarea de mare suntem siguri că nu luăm ţeapă, în aia nu au ce injecta...sau...?
- câteva galoane de lapte- ei, producătorii, zic că-i natural şi fără grăsime...dar stau şi mă întreb ce rost pe lumea asta mai are un lapte lipsit de caimac? sau din ce tulpini de corcoduş este fabricată smântâna fără grăsimi..??
- ceva ouă, şi alea evacuate din găini crescute, chipurile, fără antibiotice şi chimicale. În plus, străine de cuşcă- de parcă găinile din cotineaţa lu' mamaia făceau ouă pline de factorul stress...Avem ouă fără colesterol, avem ouă pentru vegetarieni(!), ouă organice, ouă albe, maronii, mari, mici şi mijlocii, pentru tot mojicul. Numai ouă- ouă nu cred că mai fac găinile zilelor noastre.
- cumpărăm brânză românească sau grecească, cu damf de oaie sau de vacă- dar cu aspect de săpun de casă scăpat în oala cu var. Zicem noi că avem mai mare încredere în neamul nostru, la făcut brânză...pun însă pariu că, dacă o cauţi mai bine, este pe undeva ştanţată "made in China"...
- ne ferim de tocătură şi ne-am strepezit maţele separând cărnăraia de grăsime- astfel încât, la primul dumicat dintr-o sarma, la mama acasă, ne dăm tot metabolismul peste cap.


"CUM mâncăm?"

Aiurea, când şi pe unde apucăm.


"CÂT mâncăm?"

Şi mai aiurea, până ne dăm seama că între două feluri de mâncare am epuizat 3 subiecte de bârfă cotidiană şi că stomacul ţipă de mult că e plin. Numai că nimeni nu are urechi să-l audă.


"CÂND mâncăm?"


Când ne este foame. Nu, de fapt nu e chiar aşa. Când avem timp să ne potolim foamea. Uneori înaintea pauzei de masă- pentru cei care au pauză de masă- uneori în pauza de masă, uneori când dăm peste ceva apetisant, uneori după pauza de masă, de cele mai multe ori sărim însă peste această pauză de masă. Avem proiecte, planuri de realizat, timp puţin, gânduri multe...
Avem senzaţia că ziua e prea scurtă pentru câte vrem să facem, că anii trec prea repede, că ne cresc copiii prea dintr-o dată, că avem prea puţini neuroni pe centimetrul pătrat de stress...Cine să se mai gândească şi la ce, cum, cât şi când mâncăm..??

6 comments:

 1. Tuuuututu tanana tanana

  Las lumea sa dispretuiasca
  Ascunsa taina dintre noi,
  Prejudecata omeneasca
  Arunce-n cale-ti cu noroi
  Prejudecata omeneasca
  Arunce-n cale-ti cu noroi.

  In fata idolilor lumii
  Nu plec genunchii,nu cersesc
  La fel cu tine gandul nu mi
  Nici sa iubesc,nici sa urasc
  La fel cu tine gandul nu mi
  Nici sa urasc,nici sa iubesc

  Uhhhh tuuutu tanana tanana

  M-afund fara sa caut rostul
  In chefuri nici voios nici trist
  Vorbesc cu prostul cu neprostul
  Dar pentru sufletu-mi exist
  Vorbesc cu prostul cu neprostul
  Dar pentru sufletu-mi exist.

  In larma lumii neintalnire
  O zi ca orice alta zi
  Fara de bucurii iubire
  Fara tristeti ne-om despartii
  Fara de bucurii iubire
  Fara tristeti ne-om despartii.

  Tuuuutuuu tanana tanana

  Si pretuim in viata toata
  Doar oamenii atata tot,
  Nu ne-om mintii noi niciodata
  Nici alti-a ne mintii nu pot,
  Nu ne-om mintii noi niciodata
  Nici alti-a ne mintiï nu pot.

  Tuuuuututu tanana tanana.

  ReplyDelete
 2. pasarea colibri, fato
  ce marfa Ro, hehe

  ReplyDelete
 3. am dat un copy&paste la text:) de pe net

  ReplyDelete
 4. I will not agree on it. I regard as nice post. Expressly the designation attracted me to be familiar with the whole story.

  ReplyDelete
 5. Amiable brief and this post helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.