Thursday, February 26, 2009

din mahalaua vieţii- 19

"Ai mâncat vreodată pancakes?"
"N-am mâncat niciodată pancakes"
"N-ai mâncat NICIODATĂ pancakes??"
"N-am mâncat niciodată pancakes!"
"Cine n-a mâncat niciodată pancakes??"- sare Capra Cântăcioasă.
"Doina n-a mâncat niciodată pancakes!!"
"Niciodată??"
"Niciodată!"
"Wow!...Doina n-a mâncat niciodată pancakes..."..... (citeste mai mult- click pe titlu)

S-au adunat în jurul meu precum aş fi fost vreo insectă ciudată, încercând să înţeleagă, probabil, cum de am supravieţuit până acum fără de minunatele "pancakes"-uri pe care, sincer, le ştiam prea bine din poze şi din reclame...dar de care m-am ferit ca de Aghiuţă, pentru că mi-au sugerat de la bun început multă celulită. Din belşug chiar.
S-a supus la vot şi s-a ajuns la concluzia că e musai să mă îndese cu ceva pancakes-uri. Doar trebuie să intru şi eu în rând cu lumea..Drept urmare, aseară s-a înşurubat la mine Veronica. Şi-a tras, ca o muiere adevărată ce se găseşte, dihania de Grand Prix printre tinichelele din faţa blocului, a împins cu-n umăr uşa de la intrare, a fluturat, victorioasă, filmul care se asortează la masa de seară, după care a început a scoate din ditamai paporniţa instrumentarul aferent: maglavaisul din care se umflă frumuseţe de pancakes-uri, siropul special, frişca dietetică şi, nu în ultimul rând, tigaia specială. Tigaie mare cât China, dar care îi vine bine Veronicăi, se asortează cu poziţia de şef într-ale bucătăriei (chiar are şi o diplomă pe această temă!).
S-a aşezat, fără prea multă tura- vura, pe sfârâieli şi învârteli, şi-a sumeţit mânecile, au tăiat-o şi oarecari transpiraţii, dar nu s-a lăsat! În final ne-a proptit la masă şi ne-a îndesat pe gătlej şi câte o cană de lapte, ca să se lege somnul de noi mai uşor.

Părerea mea, monşer: super aceste pancakes-uri, gustoase de lingi şi farfuria după ele...dar mai răruţ, că-i mai drăguţ! Categorie periculoasă pentru cei care nu vor să-şi târâie dosul prin lumea asta precum viespea.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.