Tuesday, March 10, 2009

din mahalaua vieţii- 20

Se chinuie grozav primăvara pe-aici, prin Chicago...O dăm din maxime de două'şpe în minime de aceeaşi valoare- da' cu minus. Aruncăm pe noi, dimineaţa, ba un tricou- ba o geacă de piele. Schimbăm căldura din maşină cu aerul condiţionat- şi, înapoi, cu căldură.
De vreo trei- patru zile plouă grozav în Chicago, cu tot tacâmul unei ploi care se respectă: atmosferă întunecată, ceaţă la orizont, fleşcăială cât cuprinde, canale care, sătule, scuipă apa înapoi, dureri de articulaţii, isterii de sezon, zgomot de cai- putere alergând prin bălţile oraşului. Asortate- răcelile primăverii...... (citeste mai mult- click pe titlu)

După o zi lipsă Veronica s-a prezentat la muncă albă la faţă şi cu o valiză de muci după ea. A mestecat câteva înjurături la adresa sistemului şi, printre ele, hapuri anti- răpciugă. Nici unele, nici celelalte n-au avut efect însă.
Capra Cântăcioasă a avut pe inventar o tuse nu prea convingătoare- dar câştigată cinstit, în urma unei zbânţuieli prin ploaie.
Mexicanul, la fel de indiferent ca şi până acum, şi-a făcut un obicei de ora 9 dimineaţa: taco la microunde. Cred că mirosul respectiv îl ţine la distanţă de răceală şi, implicit, de toţi cei din jur. Cred că şi şuruburile, şi ştecherul cuptorului electric miros a taco! Până şi fâsurile lui de mexican miros, mai mult ca sigur, tot a ....taco!!
Broscoiul cu voce baritonală din birou s-a izolat, preventiv, de noi- deşi încearcă din răsputeri să nu arate asta. Ne vorbeşte, de mare nevoie, cu nasul în altă direcţie şi evită şederile prelungite la taifas.
Înşurubându-şi un snop de şerveţele în nări Veronicăi i-a venit cheful de glume: "vrei să-i dau răceala mea?" - şi a început, precum o Dragă Olteanu- Matei de Chicago, să descrie prin gesturi cum ar decurge contaminarea...
Ne-am distrat, ea și-a mai suflat de vreo 4-5 ori nasul, după care am revenit la normal și la intenții mai pașnice.

Cât mă priveşte...m-am gândit că masajul făcut de un chinez specializat pe treburi de-astea mă va feri şi de răceală. Doar l-am primit cadou de 8 Martie (masajul, nu chinezul!).
----------------------------------Total "dezlegat" de mahalaua vieții de mai sus- dar puternic legat de sănătate- iată un e-mail pe care l-am primit zilele trecute:

BETI APA PE STOMACUL GOL
In Japonia zilelor noastre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercatatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Publicam mai jos o descriere a folosirii apei pentru cititorii nostri. Pentru cei in varsta si pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne, tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli: dureri de cap, dureri ale corpului, sistemul circulator, artrita, batai puternice ale inimii, epilepsie, grasimi in exces, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, toate bolile de ochi, cancer la organelle genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului.
METODA DE TRATAMENT
1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4x 160 ml apa ( aproximativ o jumatate de litru in total) ;
2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute;
3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal;
4. Dupa micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore ;
5. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa la inceput pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare pe zi ;
6. Metoda de mai sus va vindeca boli si toata lumea se poate bucura de o viata sanatoasa.

Urmatoarea lista da numarul de zile de tratament necesar pentru vindecarea/ controlul/ reducerea principalelor boli:
1. Presiune ridicata a sangelui- 30 zile
2. Gastrita - 10 zile
3. Diabet - 30 zile
4. Constipatie- 10 zile
5. Cancer- 180 zile
6. Tuberculoza- 90 zile
7. Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile in prima saptamana si incepand din a doua saptamana zilnic. Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse; oricum, la inceputul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinati de mai multe ori. Este si mai bine daca continuati acest tratament ca o activitate de rutina in viata voastra. Beti apa si ramaneti sanatosi si activi. Intelegem acum de ce chinezii si japonezii beau ceai fierbinte si la masa apa ce nu este rece. Poate este timpul sa adoptam obiceiul lor de a bea apa in timp ce mancam!!! Nimic de pierdut, totul de castigat...
Pentru cei carora le place sa bea apa rece, aceste randuri sunt pentru voi!
Este placut sa bei o ceasca cu o bautura rece dupa o masa. Apa rece va solidifica mancarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat. Va va incetini digestia. Odata ce acest 'noroi' reactioneaza cu acidul, va fi absorbit mai repede decat hrana solida. Va depune un strat pe intestine. Foarte curand, acesta se va transforma in grasime si va duce la cancer.
Este cel mai indicat sa beti supa fierbinte sau apa calda dupa masa.
O nota importanta despre atacurile de inima: Femeile ar trebui sa stie ca nu fiecare simptom de atac de inima va fi durerea in mana stanga. Fiti atente la durerile intense in maxilar.
S-ar putea sa nu ai niciodata prima data durere in piept, in timpul unui atac de inima.
Greata si transpiratul intens sunt si ele simptome obisnuite. 60% din persoanele care au atac de inima in timp ce dorm, nu se trezesc.
Durerea in maxilar va poate trezi dintr-un somn adanc. Fiti cu grija si atente Cu cat stim mai multe, cu atat sansele de a supravietui sunt mai mari...
Un cardiolog spune ca, daca fiecare din cei care primeste acest mail, il trimite la toti cunoscutii sai, putem fi siguri ca vom salva cel putin o viata.

-------------------

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.