Friday, January 27, 2012

am sunat sa spun ca....

Urasc sa-mi folosesc zilele "de boala"- dar alta metoda mai eficienta de a chiuli de la munca nu am descoperit nici eu si nici firma la care lucrez, pana acum. 
Inca dinainte de a pune mana pe telefon mi se aseaza o galusca cat mingea de tenis in gat si aproape ca nu mai trebuie sa simulez o voce slaba, ogarjita, ostoita...In general dau vina pe cate o raceala la stomac (motivatia asta merge ca unsa de fiecare data, nimeni nu vrea sa te vada venind la serviciu cu punga de hartie intr-o mana sau cu sulul igienic intr-alta) si, arareori, pe cate un nerv ciupit la coloana. De fiecare data mi se raspunde calm, degajat, intr-o dispozitie de "alaturi de tine in clipele astea grele" totala- iar asta ma face sa ma simt prost, pe undeva, de parca m-ar impunge-n coaste adevarul si m-ar trage de urechi constiinta, atata cata mai e.

Ultima data cand am facut treaba asta nu mi-a pornit masina- un Cadillac vechi dar al naibii de incapatanat sa faca fata situatiei, dupa care si acuma plang, cu toate ca a meritat din plin sa-i pun cruce si sa-l fac uitat (drept dovada...). Partea cea mai incomoda a problemei a constituit-o faptul ca mai aveam doar o ora pana sa intru in tura, imbracata regulamentar, cu pachetul in geanta frigorifica si cu cheile zgranganind a neputinta in fata garajului. Dupa o serie completa de Dumnezei si sfinti americani (ca suna mai bine, la suparare) am decis sa apelez numarul rusinii, simuland un atac violent de gripa stomacala de, cred, si aluia cu care am vorbit i-a fost teama sa nu ma auda oticnind, printre explicatii....


"OK, a incheiat individul de la birouri, sper sa te faci bine curand!"
"Multumesc!"- am suierat, obosit...-desi ma indoiesc: cand stii ca ai dreptul la zile de betesug prost ai fi sa nu gusti, macar din cand in cand, din dulceata chiulului?!

2 comments:

  1. scuza asta o folosesc si eu, cateodata bag una din fete in fata. Noi avem dreptul la 5 zile de boala pe an, iar in general la sf. de an nu mai am zile de concediu si profit de vreo zi. Imi plce sa folosesc ziua de veneri in primul rand pt. a putea motiva ca m-am mai refacut peste weekend si in al doilea rand ca mi-e tarseala sa sun si ziua urmatoare, daca as dori sa iau 2.

    ReplyDelete
  2. @ella: noi avem vreo 31 (de-abia am terminat de facut calculele) insa e o treaba destul de complicata...daca abuzezi- si exact nu stiu ce inseamna asta- esti pus in leave restriction si nu mai poti trage nici macar un fass fara aprobare de la medic :-)
    Faza cu vinerea e perfect aplicabila si in cazul meu.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.