Monday, November 2, 2015

Patul lui PROcuSTNu cred ca exista parsivi mai mari decat de-alde astia care au convingerea ca, mozolind cateva icoane si jucand teatru in biserici si manastiri, s-au spalat si limpezit de toate "pacatele". Daca pomenesc doar pârțâiții batrani fac o mare greseala- e drept, generatia care a supt la țâța lui Gheorghiu Dej si l-a sters la fund pe Ceausescu e cea care ingroasa cel mai mult randurile pocaitilor, ca doara le este asa o frica de moarte de te umfla rasul pana iti dau lacrimile dar, dintr-o mare nefericire, vad si oameni de varsta mea (sau pe-acolo) care au cam luat-o pe aratura.
Nu cred, inca o data o scriu, ca exista parsivi mai mari decat de-alde astia pomeniti mai sus. Daca s-ar fi lipit vreo bruma de credinta de tigva lor ar fi inteles ca ei fac cele mai mari si mai odioase pacate- ei, purtatorii si slefuitorii unui pat al lui Procust fara de care scara aia stramba, a lor, "de valori" zic ei,  s-ar duce dracului. Da, dracului. Niciun nefericit cu picioarele mai lungi sau mai scurte nu le scapa- si au o gura atat de baloasa in amenintari si acuzatii incat, daca le intri cumva intre dinti, nici judecata de apoi nu-ti mai da vreo sansa. Mai mult ca sigur si acolo vor forma o "bisericuță", o masa aparte de momâi gata sa arate cu degetul sau sa acuze (in nadejdea ca partidul lor va fi bine privit de catre Tătuca si va avea parte de un tratament privilegiat).
Si sunt multi, al dracului de multi. Si se fac ca uita ca au mintit de-au inghetat apele de cand se stiu, ca au pizmuit tot ce-a fost cu o farama mai bun si mai mult decat ei, ca au curvasarit atat cu trupul cat mai ales cu mintea. Si inca o mai fac. Si ma intreb cat o sa-i mai rabde pamantul asta, Dumnezeu, God, Brahman, Satnam, toti zeii la care s-au inchinat atatea miliarde de suflete...pana cand o sa mai fie ei suportati si lasati sa creada ca sunt capabili sa judece si sa faca dreptate? Sa decida cui ii taie picioarele si cui i le prind la menghina? Sa decida cine are parul prea lung, fusta prea scurta, unghiile prea rosii, pupaturile prea apasate sau inclinatiile sexuale neadecvate, ofensatoare? Sa-si "dea ei cu parerea", arde-i-ar focul ala nedrept, pamantesc, pe ei...

2 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.