Friday, April 22, 2016

Virtuala criza a varstei de mijloc

S-a ales praful de criza varstei mijlocii- a terfelit-o internetul asta prin toate noroaiele virtuale, a tinut-o strans cu coltii de ceafa si a flocait-o pana cand nu a mai ramas pic de mandrie sau de bun simt din ea. Nu mai imbatranesc oamenii ca altadata: cuminte, linistit, intim si firesc. Nu ne mai transformam, conform regulilor naturii, in tanti, nene, mamaica sau bunic- ne incapatanam sa ne proptim in roluri pline de tinerete fara batranete si viata fara de moarte.
Intindem de piei, decupam riduri, injectam forme, ne lipim par. Tragem de burti, impingem de funduri. Ne scremem in zambete studiate, pana cand reusim sa pacalim realitatea si sa parem ca suntem ce am inceput deja sa nu mai fim.

Nu ne mai amintim exact ce am vizitat in vacante- dar stim exact cate selfie-uri bune de imprastiat online ne-am  tras. La intalnirile de la 20, 25, 30, 35 de ani de la terminarea liceului ne ducem nu pentru ca ne-ar fi dor de cineva, ci pentru a vedea cine a reusit a pacali anii mai bine sau (cu speranta) mai rau decat am facut-o noi. Menopauza nu mai sperie pe nimeni pentru ca nu se vede niciodata in poza. Durerile de incheieturi, bufeurile, buhaiala, pungile de sub ochi, gusa de curcan si gura amara de dimineata- nici ele nu se vad.

Selfie-uri. Studiate, cu mana iesita viclean din cadru, ca si cum cineva ne-ar fi surprins intr-o pozitie absolut intamplatoare. Obraji de stiuca, gura de guvid, par de duduie si ochi plini de dorinta. "Uite-o, a dracu',ce bine arata, zici ca are 20 de ani!"
N-are. Si nici n-o sa-i mai aiba vreodata.

2 comments:

 1. Super!
  O faci cu va urma?
  Macar o mini-serie si tot merita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu cred, dar sunt de acord ca merita :)

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.