Monday, March 26, 2018

Degeabiștii

Avusei, astazi, o ciocnire cu un: 

el-are-intotdeauna-ultimul-cuvant, 
el-are-intotdeauna-dreptate, 
el-le-stie-pe-toate-mai-bine-si-mai-repede-ca-oricine,  
el-e-singurul-care-poate-da-sfaturi, si 
el-nu-a-gresit-atunci-cand-karma-a-decis-sa-i-arate-ca-e-un-Degeabist...

Ma ciocnii, asadar, cu un Degeabist. Nu in realitate, ca pe astia nu ii prinzi pe viu nici cu lanterna politiei, asa cum nu prinzi liliecii la solar. Specia asta se gaseste numai in lumile ascunse ale internetului- si cuprinde indivizi (sau individe, ma rog) dintr-aia care dau din mana, din cap si din picior atunci cand iti raspund la mesaje. 
Degeabistul (ca orice Degeabist care se respecta pe el si numa' pe el) avea opinii- pe care, daca nu s-ar fi inventat bunul simt si oamenii de omenie care tac, citesc si inghit, ar fi fost nevoit sa le regurgiteze si sa le mestece in surdina pana in clipa in care Dumnezeu (sau Creatorul, dupa preferinte) ii stinge defintiv lumina. Ca are opinii nu este neaparat de condamnat- din asta ar trebui sa se alimenteze progresul, daca o mai fi vorba de vreunul in lumea asta! Dar opiniile Degeabistului trebuie, musai, sa fie universalizate, sa fecundeze cerebelul oricaruia care le citeste si sa mai fie si definitive. 

Am intalnit multi si multe ca el in ciorba asta din ce in ce mai salcie a internetului. Cred ca fiecaruia i s-a intamplat. Bantuim, bezmetici, intr-o lume virtuala in care orice lighioana se poate deghiza in Fat Frumos si, dintr-o data, ne trezim pocniti pe la spate cu o lopata cu muci. Ne intoarcem, vrem sa raspundem cu un pumn, si nu zarim pe nimeni (nu vi s-a intamplat sa vreti sa ii dati replica  Degeabistului la mizeriile postate si sa va treziti ca sunteti blocati? in plus, nu vi s-a intamplat sa vedeti ca lighioana continua sa imprastie dejectii, laudandu-se ca nu mai aveti curajul sa ripostati?- desi, cum am desenat mai devreme, nici nu mai aveti cum, v-a inchis gura, v-a paralizat cu veninul lui...?!)

Pe de o parte, mi se par utili Degeabiștii. Țărâna internetului nu ar fi afânată fără ei.
Pe de alta....

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.