Thursday, March 22, 2018

Zbor lin, Andrei!

A plecat Andrei (Gheorghe). A stins lumina din fereastra inimii lui stapanit, parca, de aceeasi lehamite si dispret cu care ii privea pe agramati si pe ignoranti. Imi amintesc cu cata sete il ascultam- a fost singurul om de radio pe care l-am placut. Odata ce am incetat a-l mai gasi n-am mai ascultat pe nimeni altcineva, mi s-ar fi parut ca trisez, ca dau aurul pe tinichele.
 Andrei era dur, nemilos, cateodata mi se parea chiar mitocan. Spunea prostului in fata ca e prost- si prostul se supara, desigur, facea gat- iar Andrei ii reteza cuvintele aluia pana-i ieseau din beregata, cu zeflemea si fara remuscari.
A plecat Andrei, au venit cioclii. Hienele. Scurmatorii in cadavre, tupeistii, aia care ridica toalele mortului pe nasalie ca sa vada daca este imbracat cum trebuie, mojicii de care cred ca tare i-a fost urat cat a trait...Aia care "isi dau cu parerea", fir-ar natia lor de bolanzi,  despre cum ar trebui sa nu respecti dorinta decedatului, ci pe a lor. Aia care au impresia ca mortul inca-si mai verifica pagina de Facebook sau de Instagram.
Au aparut comentarii de doi bani, agramatii s-au imbulzit sa povesteasca, stramb, cum si cat de rau le pare, s-au ingramadit sa il tamaieze si sa-i ureze sa ii fie tarana usoara- atat de prosti sunt incat nu realizeaza ca Andrei va fi mai usor decat tarana, va fi cenusa. Sunt tot prosti, prostii- si nu mai e Andrei sa le mai spuna sau sa-i dea afara, si asta e cel mai rau.

Zbor lin sa aiba! Sper ca celalalt univers sa fie mai pregatit sa il primeasca decat a fost asta.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.